HejEngagemang logo

Seminarieserie – Arbetsmarknadsförvaltningen

Här kan du läsa mer om hur vi arbetat med Arbetsmarknadsförvaltningen och hur de tänkte när de valde bland våra föreläsningar och workshops och satte samman det till en seminarieserie.

Case Arbetsmarknadsförvaltningen

Bakgrund

Arbetsmarknadsförvaltningens enhetschef, Carina Myrvang, vald till Årets Innovativa ledare 2018, har vi haft ögonen på under flera år. Hon har bland annat deltagit i vår podd, Engagemangspodden, och vi har under åren kommit att lära känna varandra riktigt bra. För några år sedan var vår egen Niklas Delmar och pratade om Kraften i ett starkt medarbetarengagemang för alla Carinas kollegor och medarbetare under ett av deras stormöten.

Om uppdraget

Utmaning

När pandemin drabbade oss alla upplevde Carina ett behov att stötta sina medarbetare med tips, tricks och verktyg för att ge sig själva och varandra de bästa av förutsättningar att fortsatt känna engagemang, må och prestera bra, fast nu under andra omständigheter än vi alla är vana vid.

Hur skapar vi goda förutsättningar för engagemang, välmående och goda prestationer i tider av distansarbete?

Lösning

Vi bestämde oss snabbt för att plocka ihop några av de viktigaste ingredienserna från HejEngagemangs ”smörgåsbord” av föreläsningar och workshops och valde därför ut följande agenda till en seminarieserie om fyra tillfällen á en timme:

 

Förutsättningar för engagemang, motivation och välmående – baserat på hur vi skapar inre motivation med hjälp av att tillfredsställa våra tre psykologiska behov: kompetens, autonomi och samhörighet kopplat till Self Determination Theory. Vi pratade här även om vikten av måltydlighet och riktning och hur detta bidrar till ökat engagemang, välmående och prestationer. Denna diskussion tog sin utgångspunkt i Goal Setting Theory.

 

Energikollen – här arbetade vi med vad som ger och tar vår energi i och på vårt arbete. Ju mer vi gör av det som ger oss energi på dagarna och som samtidigt skapar värde på vår resa mot organisationens gemensamma mål, desto bättre mår och presterar vi, på kort, medel och lång sikt.

 

Tillsammans är starkare – här talade vi om vikten av att vi alla tar 100% ansvar för vårt eget och för våra kollegors engagemang och välmående. Vi pratade även om vikten av att ta se och lyssna på varandra samt introducerade begreppet Total arbetsprestation som bland annat handlar om att vi inte bara ska utföra våra arbetsuppgifter väl på arbetet utan även vara schyssta och omtänksamma kollegor.

 

Effektiva och välmående team – här var allt fokus på hur vi kan göra varandra än bättre som människor, medarbetare och kollegor. Allt med sin bas i vad arbetspsykologiforskningen säger är bästa sättet att skapa engagerade, välmående och högpresterande team.

Effekt

Carina och hennes medarbetare upplevde dessa träffar som en energiinjektion där de inte bara blev inspirerade för stunden utan även fick tillgång till enkla tips, tricks och verktyg för att börja göra några nya saker för att skapa ännu bättre förutsättningar för att må och prestera bra över tid. Enligt Carina är detta arbete fortfarande levande i samtalen där det refereras till som ”Årets höjdpunkt 2020” vilket vi så klart är oerhört tacksamma för.

Dela gärna artikeln!

Kan detta vara intressant för din organisation?

Vi berättar gärna mer!