Hej Engagemang!

Varför är ditt engagemang för ditt arbete viktigt? Jo, för att ett ökat medarbetarengagemang bidrar både till ett ökat välbefinnande för dig som individ och till en ökad produktivitet, kreativitet, innovationskraft och lojalitet för din organisation.

Dessa faktorer i sin tur bidrar till en ökad lönsamhet och omsättning. Som grädde på moset skapar vi då även ett mer hållbart samhälle, i flera dimensioner. En s.k. win-win-win.

Varför vi tror att medarbetarengagemang är nyckeln till framgång för Sverige

För ett par år sedan, 2013, släppte Gallup sin studie över medarbetarengagemang som visade att Sverige hade 16 % engagerade medarbetare. I Gallups undersökning betyder detta att man är riktigt engagerad, studsar upp ur sängen på måndagsmorgonen och slänger sig iväg till sitt arbete. 73 % var varken engagerade eller oengagerade och 11 % är aktivt oengagerade, vilket betyder att de motarbetar sin arbetsplats.

Tänk dig en lång cykel där 16 personer trampar framåt, 73 stycken åker bara med och 11 individer trampar bakåt. Känns detta som en enkel situation att driva affärer i? Inte riktigt, va? Men så ser verkligheten ut. I Sverige. För oss blev denna studie startskottet på vår idé att skapa ett initiativ, Hej Engagemang!, som främjar vårt medarbetarengagemang i Sverige. Vi vill ge Sverige och vår befolkning möjligheten att reflektera över denna fråga, agera och sedan skapa ett mer engagerat, gladare och mer produktivt Sverige.

Är svenskarna det mest ensamma folket i världen och hur påverkar det oss?

Enligt World Value Survey, är Sverige dessutom världens mest självförverkligande land och det näst mest rationella landet, efter Japan. Vad är konsekvensen av detta? Att vi inte prioriterar våra relationer? Att religion, kultur och familj inte är viktigt för oss? I andra kulturer tar man hand om barnen längre inom familjen och när ens föräldrar blir äldre är det en självklarhet att de ska få bo hos dig. Så är det inte i Sverige. Varför då? Och vad är effekten av detta?

En annan debatt som pågår är den huruvida svenskarna är bland de mest ensamma människorna i världen? Vissa säger ja och påstår att det beror på att vi är så rationella och att vi fokuserar så mycket på vårt eget självförverkligande. Andra säger att det bara är så vi är. Senast i förra veckan lyssnade jag på ett föredrag från en person med rötter i Indien. Han återkom även han till denna fråga och hans känsla var att det inte finns något ställe där han känner sig så ensam som i Sverige. Varför då? Jo sade han, ingen tittar honom i ögonen. Ingen sätter sig bredvid honom på bussen och ingen hälsar på honom på gatorna. Värt att reflektera över tycker jag. Andra säger att vi inte alls är så ensamma. Vad säger du? Känner du dig ensam?

Eftersom att kvalitativa relationer är det som korrelerar starkast med känslan av lycka, enligt Harvards 75-åriga forskning, är det kanske inte optimalt att vi bygger ett samhälle bestående av människor som menar att ensam är stark, själv är bäste dräng och där vår förmåga att be om hjälp inte är särskilt stor? Den strategin gynnar inte direkt våra relationer. Eller?

Samtidigt har den psykiska ohälsan i Sverige ökat mycket de senaste åren, vilket medför stort individuellt lidande och höga kostnader för samhället. Att detta är situationen är kanske inte så konstigt? Om vi inte har roligt och mår bra på dagarna på vårt arbete, där de flesta av oss spenderar större delen av vår vakna tid, är det kanske inte så konstigt att vi inte heller mår så bra i övriga livet?

De positiva effekterna av ett ökat medarbetarengagemang

Vår slutsats blev därför att någonting behöver göras! Och det behöver göras nu! Genom att fokusera på frågan om medarbetarengagemang kan vi slå många flugor i en smäll:

  • individernas egen utveckling och välbefinnande
  • organisationernas utveckling och välbefinnande
  • samhällets utveckling och välbefinnande
  • starkare och mer kvalitativa relationer på alla plan i samhället
  • ett gladare, friskare och ekonomiskt ännu starkare Sverige

Låter inte detta som ett Sverige du skulle vilja leva i? Jo, jag tänkte väl det.

Ta dig då en funderare. Är du så engagerad i ditt arbete att du studsar upp ur sängen de flesta morgnarna? Om inte, gör någonting åt det. Och om du är ledare för andra människor, hjälp då dem att ta reda på hur det ser ut med deras engagemangsnivå så att ni kan arbeta för att öka den. Vi önskar dig stort lycka till och vi finns här. För att stötta och hjälpa dig och din organisation och därmed samhället, på denna resa mot ett ökat medarbetarengagemang. Nu är initiativet Hej Engagemang fött – och nu kommer det bara att växa! Välkommen till Sverige, Hej Engagemang! Vi är här för att stanna!