Att leda och samarbeta på distans

Välkommen till en distansutbildning kring det, minst sagt, högaktuella ämnet att leda på distans. Vi vill ge dig den mest aktuella kunskapen och de bästa verktygen för att lyckas med att leda på distans, med både engagemang, välmående och goda prestationer i siktet! Att leda människor på distans ställer inte mindre krav på ledarskapet, det ställer avsevärt högre krav. Här lär vi dig hur!

I början på 2020 kastades vi in i distansledarskapet, vare sig vi var redo eller inte. Vissa saker fungerar bra men det finns också en del mörka baksidor av att arbeta på distans.

“The findings provide a strong warning to managers and organizations: Compared to face-to-face teams, virtual teams tend to display lower levels of intra-team trust, social cohesion, communication, consensus, information sharing, and tend to have less developed transactional memory systems. As a result, virtual teams are less effective than face-to-face teams.” – Forskningsöversikt utförd av CEBMA, Center of evidence based management (2020)


Från lära till göra!

Under tre tillfällen ägnar vi oss åt att analysera och diskutera, stöta och blöta, lära av varandra, vad säger forskning och studier i ämnet och vad kan vi konkret göra annorlunda i vårt ledarskap utefter de vetenskapliga bevis som finns. Allt med ett mål, få konkreta verktyg och aktiviteter du kan börja utöva direkt, vi kallar det pang på rödbetan-aktiviteter. Aktiviteter som med forskning och erfarenheter i ryggen både är lätta att applicera och kamma hem effekten av.

Vi är inte speciellt intresserade av så kallade ”tomtebloss”, det vill säga några timmars inspiration i ämnet utan vi vill också att det ska hände superbra saker efteråt. Därför kommer den första utbildningsdagen följa av två uppföljningsmöten där vi i grupper diskuterar vad vi gjort annorlunda, vad som gått bra och vad som gått mindre bra sen sist. Tillsammans sporrar vi och lär av varandra så att vi verkligen får till det där ledarskapet på distans, ett ledarskap som gör underverk för dina medarbetares engagemang, välmående och prestation.


Praktiska detaljer

Format: Tre halvdagstillfällen

Var: via Zoom

Investering: 4995 kr plus moms. Då ingår också vår bok ”Börja göra” – en handbok i medarbetarskap, ledarskap och medarbetarkommunikation.

Intresseanmälan görs till johan.book@hejengagemang.se


Upplägg och agenda

10 februari, klockan 08.30-12.00
> Förmiddagen präglas av både föreläsningar och diskussioner. Vi redogör för den mest evidensstarka forskningen inom området och varvar med övningar, diskussioner och analyser.

> Allt med ett mål, att du kan få med dig en konkret handlingsplan vad du ska göra annorlunda (mer eller mindre av) i ditt ledarskap för att ge dig och dina medarbetare de allra bästa förutsättningarna för att må och prestera bra.

24 februari, klockan 09.00-11.00
> Kort kring något från den moderna forskningen som hjälper dig ytterligare på traven i din ledarskapsutveckling.

> Diskussioner i både smågrupper och helgrupp där vi analyserar hur det faktiskt gått med aktiviteterna i handlingsplanen sen sist och lär oss av det.

> Konkretiserar vad vi ska göra annorlunda framåt och uppdaterar vår handlingsplan.

11 mars, klockan 09.00-11.00
> Kort kring något från den moderna forskningen som hjälper dig ytterligare på traven i din ledarskapsutveckling.

> Diskussioner i både smågrupper och helgrupp där vi analyserar hur det faktiskt gått med aktiviteterna i handlingsplanen sen sist och lär oss av det.

> Konkretiserar vad vi ska göra annorlunda framåt och uppdaterar vår handlingsplan.

> Avslutning


Vem håller i kursen?

Det gör vår alldeles egna Johan Book. Den forskningstokige skåningen som älskar kaffe och att bada året runt. Han kommer genom sin gedigna kunskap inom forskningsområdet lära dig massor och framförallt sporra dig att börja göra en massa aktiviteter som är som dunderhonung för dina medarbetares engagemang, välmående och prestation.

Johan har 20 års erfarenhet inom området, utbildar i våra Engagemangsprogram, föreläser som en galning, älskar att grotta ner sig i vetenskapliga teorier och mejsla ut konkreta förbättringsaktiviteter. Och en ganska trevlig prick om vi får säga det själv.

Här kan du komma i kontakt med Johan:
johan.book@hejengagemang.se
072-585 09 30