Fem heta tips för att leda och samarbeta bättre på distans

När: Nytt datum kommer inom kort | Var: Zoom

Välkommen på en föreläsning med Johan Book som tar med dig på en inspirerande resa i vetenskapens vidunderliga värld. Han slår hål på myter och levererar sanningar och tips kring det magiska receptet för en engagerad, välmående och högpresterande organisation. Oavsett om ni hänger tillsammans på kontoret eller numera sitter fastklistrade på köksstolen i ert hem hela dagarna.


Få energi och konkreta tips för att skapa än mer engagemang och välmående!

Vi är mitt i ett enormt globalt experiment kring vad arbetsplatsen är och hur platsberoende den faktiskt är. Vi är också i ett lika gigantiskt experiment vad det gäller arbetsengagemang, samarbete, produktivitet och välmående i arbetslivet. Digitala verktyg kommer och går, våra psykologiska behov består.

“Corona-virusets framfart slungade oss 10 år fram i det digitala gällande distansarbete och användandet av samarbetsverktyg. Nu är det dags att sätta ner foten och utvärdera hur det faktiskt går.”
/ Jan Gulliksen, professor “människa dator-interaktion”

Att leda och samarbeta på distans ställer höga krav

Bara för att vi numera spenderar mer tid på distans så ser våra behov för motivation, välmående och prestationer exakt likadana ut som förut. Att leda och samarbeta på distans ställer inte mindre krav på ledarskap & medarbetarskap, det ställer avsevärt högre krav. Det enda som skiljer är kommunikationskanalerna, vilket har visat sig ha både fantastiskt ljusa framsidor men givetvis också en del mörka baksidor. Baksidor som är viktiga att ta hänsyn till när vi inom kort vill forma det ”nya normala” arbetslivet, som mer blir en hybrid mellan fysiskt och digitalt.

Forskningen har inte bara identifierat fallgroparna i att leda på distans, den har också identifierat framgångsfaktorerna. Johan hjälper dig att identifiera vad du konkret kan göra bättre i ditt digitala ledar- och medarbetarskap så att du och dina arbetskamrater får de bästa förutsättningarna för fortsatt engagemang, välmående och framgång.


Johan Book är rådgivare på HejEngagemang och har arbetat med ledar- och teamutveckling i 20 år. Han har skrivit storsäljaren ”Ledarutmaningen – planera är silver, göra är guld” och han kommer ta dig på en guidad tur genom världens mest evidensstarka forskning och vad den visar gällande mål- och uppföljningsarbete. Decennier av avancerad forskning nerkokat till lättapplicerade och konkreta beteenden.

När du ändå är här, signa upp på vårt nyhetsbrev!