HejEngagemang logo
Kontakta oss

Att leda och samarbeta på distans med högt engagemang

Välkommen till en distansutbildning kring det, minst sagt, högaktuella ämnet att leda på distans. Vi vill ge dig den mest aktuella kunskapen och de bästa verktygen för att lyckas med att leda på distans, med både engagemang, välmående och goda prestationer i siktet! Att leda människor på distans ställer inte mindre krav på ledarskapet, det ställer avsevärt högre krav. Här lär vi dig hur!

Ikon för målgrupp

Målgrupp:

Ledare

Program och utbildningar

I början på 2020 kastades vi in i distansledarskapet, vare sig vi var redo eller inte. Vissa saker fungerar bra men det finns också en del mörka baksidor av att arbeta på distans.

The findings provide a strong warning to managers and organizations: Compared to face-to-face teams, virtual teams tend to display lower levels of intra-team trust, social cohesion, communication, consensus, information sharing, and tend to have less developed transactional memory systems. As a result, virtual teams are less effective than face-to-face teams.
// Forskningsöversikt utförd av CEBMA, Center of evidence based management (2020)

Upplägg

Under tre tillfällen ägnar vi oss åt att analysera och diskutera, stöta och blöta, lära av varandra, vad säger forskning och studier i ämnet och vad kan vi konkret göra annorlunda i vårt ledarskap utefter de vetenskapliga bevis som finns. Allt med ett mål, få konkreta verktyg och aktiviteter du kan börja utöva direkt, vi kallar det pang på rödbetan-aktiviteter. Aktiviteter som med forskning och erfarenheter i ryggen både är lätta att applicera och kamma hem effekten av.

 

Vi är inte speciellt intresserade av så kallade ”tomtebloss”, det vill säga några timmars inspiration i ämnet utan vi vill också att det ska hände superbra saker efteråt. Därför kommer den första utbildningsdagen följa av två uppföljningsmöten där vi i grupper diskuterar vad vi gjort annorlunda, vad som gått bra och vad som gått mindre bra sen sist. Tillsammans sporrar vi och lär av varandra så att vi verkligen får till det där ledarskapet på distans, ett ledarskap som gör underverk för dina medarbetares engagemang, välmående och prestation.

Intresserad av våra erbjudanden och tjänster?

Kontakta Emma