HejEngagemang logo
Kontakta oss

Böcker

Som en del av att driva vår vision för ett mer engagerat och välmående Sverige bestämde vi oss för att på ett enkelt vis sammanfatta den forskning som finns kring motivation & engagemang på ett enkelt sätt för att fler skall kunna lära sig mer om vilka uppenbara uppsidor det finns med ett ökat engagemang och att välmående sätts högt upp på agendan. Här kan du läsa mer om vad de handlar om och hur du kan göra för att få tag på ditt alldeles egna exemplar.

Börja göra!

Det här är en handbok i medarbetarskap, ledarskap och medarbetarengagemang och om att göra! Boken tar sitt avstamp i vad arbetspsykologiforskningen säger behöver vara på plats för att skapa engagerade, välmående och högpresterande individer, team och organisationer.

Utifrån perspektiven medarbetarskap, ledarskap och medarbetarkommunikation får läsaren, genom konkreta tips, lära sig hur man stöttar individer, team och organisationer i sin utveckling. Genom att skapa hållbara resultat över tid ökar hela organisationens engagemang och fler människor får möjlighet att öka sitt välmående och sin prestation.

 

Här finns konkreta verktyg och praktiska lösningar serverade på ett lättsamt och motiverande sätt. Oavsett om du är chef, medarbetare, jobbar ute på fältet, klurar på företagets strategier, kodar mjukvara, vältrar dig i excel-filer, sitter på kontoret, står i kassan, experimenterar i labbet eller håller koll på lagret så finns här konkreta tips för hur du och dina arbetskamrater tillsammans skapar en arbetsplats som genomsyras av engagemang, arbetsglädje och välmående.

 

Nedan följer ett webinarium där författarna Niklas Delmar, Johan Book och Emma Egnell berättar om boken. Du kan även få ett smakprov här.

 

Boken går att köpa bland annat på Bokus och Adlibris. Vill du göra en större beställning kan vi hjälpa dig, klicka på knappen nedan för att komma i kontakt med oss.

Jag är intresserad av en större beställning
Bok Börja göra

Ledarutmaningen

Planera är silver, göra är guld! 

Ett modernt arbetsliv kräver ett modernt ledarskap!  2018 bestämde sig Johan Book att göra slag i sina storslagna författarplaner. Siktet var inställt på en riktigt gedigen management-lunta, 280 sidor fullproppade med de mest evidensstarka teorierna inom ledarskap, motivation och teamarbete. Men han kom på bättre tankar och bestämde sig för att göra en bok som handlar om att börja göra, pang på rödbetan-aktiviteter för den utvecklingsglade chefen att bara ta tag i direkt.

 

Ledarutmaningen var därmed född, boken är en intensivkurs i forskningsbaserat ledarskap följt av trettio konkreta utmaningar för att förbättra ditt ledarskap. Ett träningsläger i ledarskap rent utav, som bör rulla året om, år efter år! Krångliga vetenskapliga teorier nedkokade till konkreta beteenden och aktiviteter att sätta igång med på studs. Boken klättrade snabbt på topplistorna och hade länge andraplatsen på Adlibris topplista.

Jag vill köpa boken
Bok Ledarutmaningen

Sömnpusslet

Arbete, stress och sömn - så får du bitarna att gå ihop

När sömnen inte fungerar innebär det att vi går miste om den viktigaste delen av vår återhämtning, någonting som kan få allvarliga konsekvenser – inte minst i arbetslivet.

 

Genom att göra små förändringar i vardagen kan du både sova bättre och orka prestera på arbetet. Sömnpusslet grundar sig på omfattande forskning kring sömn och stress i arbetslivet. Här får du lära dig om fysiologiska aspekter på stress och sömn och du får ta del av konkreta verktyg för att ta dig an både sömnproblem och en stressig vardag – allt för att få energi över till att lägga ditt pussel i livet.

Jag vill köpa boken

Vägen till den digitala arbetsplatsen

E-boken "Vägen till den digitala arbetsplatsen – ett förändringsprojekt" är boken skriven av Johan i samarbete med IT-företaget SiteVision.

Beskrivning från SiteVision

I många förändringsarbeten stirrar man sig lätt blind på ny teknik och möjligheterna tekniken innebär. Men i organisationen finns människor med behov; människor och behov du inte får glömma. Johan lyfter frågor du kan ställa dig i ditt förändringsarbete så att teknik och människa kan mötas. Frågor som hjälper dig uppnå effekten du eftersträvar.

 

Vi känner till utmaningarna ni står inför och jobbar därför tillsammans med duktiga människor för att erbjuda nya perspektiv och insikter.

Beställ boken från SiteVision
Bok Vägen till den digitala arbetsplatsen

Kan detta vara intressant för din organisation?

Vi berättar gärna mer!