Logga för länk

Topp tio-listan

Här samlar vi det vi går igång på mest just nu - det kan vara en föreläsning, en podd eller en specifik forskare som kommit fram till något som vi gillar. Vår ambition är att listan skall vara levande och att vi byter ut dessa löpande under året så hälsa gärna på här i topplistan igen!

1

Författaren och entreprenören Margaret Hefferman pratar om varför man inte skall omge sig med ja-sägare och hur du utvecklas med hjälp av konflikter. Några år på nacken men fortfarande väldigt inspirerande och tänkvärt.

Logga för länk Se det här
2

Boken Reinventing Organizations, En guide till att skapa kreativa organisationer av Frederic Laloux. Organisationer som kännetecknas av självstyre, helhet och har ett evolutionärt syfte. Den passar både stora och små organisationer, i boken kan man läsa i detalj hur det praktiska arbetet mot ett teal-sätt att arbeta går till.

Logga för länk Läs boken
3

Simon Elvnäs är forskare vid KTH i Stockholm och driver ett forskningsprojekt som studerar det faktiska beteendet hos ledare och chefer.

Logga för länk Läs mer här
4

Det är fascinerande hur mycket det idag pratas om, forskas och utbildas i transformerande ledarskap. Många menar att det är den bästa och mest effektiva ledarstilen. Här är en förträfflig artikel skriven av Ewa Braf.

Logga för länk Läs artikeln här
5

Ett företag som vi gillar är Gapingvoid, en amerikans byrå som arbetar med företagskultur på ett lekfullt och visuellt sätt. De har en mycket bra blogg, med fantastiska illustrationer, som vi inspireras mycket av.

Logga för länk Läs mer här
6

Way of Life Habit Tracker är en app som hjälper till med strukturerad uppföljning av vårt görande. Kanske inte den bästa användarupplevelsen, men den gör verkligen ”jobbet” och får oss att börja göra i större utsträckning.

Logga för länk Ladda ner appen här
7

Boken How will you measure your life? skriven av Clayton M. Christensen, en av de främsta tänkarna inom ledarskap. En rekommendation från vår vän och engagemangskollega, Jesper Ek, som överträffade alla våra förväntningar.

Logga för länk Läs mer här
8

Stefan Söderfjälls böcker: Behovsanpassat ledarskap och Lilla boken om mål– ett måste för alla som vill börja göra mer av det som skapar inre motivation och ökar sannolikheten att vi når våra resultatmål, på ett hållbart sätt.

Logga för länk Till böckerna
9

Svenska HR-föreningens podd: Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus- Vi älskar ju forskning så att denna podd lyssnar vi flitigt på!

Logga för länk Till podden
10

TOOLBOXTOOLBOX är en kurerad sammanställning av olika verktygslådor inom affärs- och organisationsutveckling byggt på några av de mest inflytelserika företagen, institutionerna och tänkarna i världen. En riktig skattkista!

Logga för länk Upptäck mer här

Har du något nytt förslag till listan?

Maila oss gärna