HejEngagemang logo
Kontakta oss

Få dina strategigenomföranden att flyga!

Det är dags att börja planera och på riktigt nyttja den kollektiva kraften, kunskapen och idéerna som genomsyrar både chefer och medarbetare i din organisation. Att få chefer och medarbetare att gå från att känna att de ”måste” till att ”vilja”, att faktiskt börja involvera dem i högre grad för att skapa både högre engagemang och måluppfyllelse.

Johan Book

27/11/19

7-9 strategiska genomföranden misslyckas att nå sina mål

Det är oftast i genomförandet misslyckandet bor, närmare bestämt 7-9 strategiska genomföranden misslyckas nå sina mål enligt flera undersökningar, bland annat från McKinsey och Tower Watson. Främsta orsaker till misslyckandet? Inget metodiskt tillvägagångssätt, inga tydliga målbilder, svagt förtroende för högsta ledning, bristfällig uppföljning på framförallt ”görandet”, samt bristande kommunikation från närmsta chef och ledningsgrupp. Förändringar är svårt, uppenbarligen, men så mycket lättare om man vet hur man bör gå tillväga för att skapa medarbetarengagemang, tydlig riktning, ägarskap och jäklar anamma att lyckas med det man tar sig för.

 

Lägg grunden för ett bra genomförande

Om man vill lyckas med sitt förändringsarbete så är det ett arbete som kräver att man vässar geniknölarna, kammar benan och kavlar upp ärmarna och börjar ”göra” det man tagit sig för att göra!

 

Vi på HejEngagemang har listat sex rubriker med tillhörande frågeställningar som du bör bena ut och åtgärda för att lägga grunden för ett bra genomförande. Och givetvis för att uppnå dina effektmål som ni strävar efter (för de har du väl tagit fram?).

 

Stort lycka till i både din planering och genomförande!

 

Ladda ner listan här.

Dela gärna artikeln!

Jag godkänner att min e-postadress sparas enligt HejEngagemangs villkor