HejEngagemang logo
Kontakta oss

Goal Setting Theory (GST)

Att skapa förutsättningar för hög måluppfyllelse – Goal Setting Theory

Sätt tydliga mål

Undersökningar och forskning visar att arbetet med mål och återkoppling är rejält eftersatt och ofta upplevs som otydliga, godtyckliga och något som sällan följs upp. Ändå är det många organisationer som har mage att kalla sig resultatfokuserade, trots att medarbetarundersökningen tydligt visar att både chefer och medarbetare upplever en tydlighet i både vad de ska uppnå och göra för att nå dit.

 

Grunden är tydliga och utmanande mål, det vill säga att det ska krävas en rejäl ansträngning för att uppnå dem. Av tio målbilder bör man misslyckas med i snitt två, annars är målen inte tillräckligt utmanande. De viktigaste förstärkande faktorerna som kommer att vara skillnaden mellan succé och fiasko stavas kontinuerlig återkoppling, uppmuntran och målengagemang. Det skapar motivation, uthållighet och en tydlig prioritering vilket banar vägen för högt engagemang, välmående och en grym måluppfyllelse.

 

Vilka mål ska man sätta då?

  • Resultatmål – Vad ska vi uppnå?
  • Process- och prestationsmål – Hur fasiken ska vi lyckas med det?
  • Läromål – Vad ska vi lära oss för att bli än mer framgångsrika?

 

 

Vi hjälper dig gärna

Vi har flera föreläsningar och utbildningar som är inriktade på att lära den ädla konsten att sätta mål och se till att de bli gjorda.

På vilket sätt kan detta vara intressant för din organisation?

Vi berättar gärna mer!