HejEngagemang logo
Kontakta oss

Sätt ihop en seminarieserie

Står ni också inför att forma den där framtida arbetsplatsen, där ni på bästa möjliga sätt drar nytta av de fantastiska möjligheterna som både det digitala och fysiska för med sig? Vill ni också kicka igång det där härliga samarbetet, få engagemanget att sprudla och skapa de bästa förutsättningarna för både chefer och medarbetare att må och prestera bra?

Ikon för målgrupp

Målgrupp:

Chefer, ledare och medarbetare

Ikon för lästid

Upplägg:

3 tillfällen á 1-3h per gång

Seminarieserie

Lyssna, reflektera, planera, göra!

Då tycker vi att vår seminarieserie om tre tillfällen borde få det att vattnas i munnen på er. En seminarieserie där evidensstark forskning kring motivation, engagemang, välmående, hybrida arbetssätt, samarbete och goda prestationer står i centrum. Och givetvis hur den kunskapen ska bli verkstad i just er organisation, så att ni kan njuta av alla härliga frukter som ett ökat engagemang, välmående och prestation för med sig.

 

Seminarierna blir en blandning av föreläsning, interaktion, reflektion och kanske det absolut viktigaste, att varje deltagare går därifrån med en handlingsplan hur just hon/han kan bidra till att skapa den där fantastiska arbetsmiljön som främjar arbetsglädje och finfina prestationer.

Såhär skulle ett upplägg av seminarier kunna se ut:

 

Tillfälle 1:

Konsten att leda sig själv för att må och prestera bra!

I ett alltmer komplext arbete som ställer högre krav på vår förmåga att leda oss själva måste vi också ge kunskap och stöd kring hur vi som individer faktiskt ska lyckas med det.

 

Under det första tillfället fokuserar vi på att ”sätta på sig syrgasmasken först”, precis som de säger på flyget måste du ”sätta syrgasmasken på dig själv först” innan du hjälper andra. Allt för att både ha tid och energi att bidra med sitt bästa jag på arbetet (och fritiden också givetvis). Vi kommer att titta på vilka drivkrafter vi har, vad som ger och tar energi från er, hur vi ska agera på vår situation, vad återhämtning är och hur vi ska få till det både på arbetet och fritiden.

 

Tillfälle 2:

Hur skapar vi en urstark, välmående och framgångsrik organisation tillsammans?

Ett modernt arbetsliv är en tillsammans-resa, inte en egotripp. Oavsett om vi arbetar på distans eller fysiskt på kontoret så kommer vi att ha en social påverkan på våra arbetskamraters engagemang, välmående och prestation.

 

Under det andra tillfället kikar vi närmre på forskningen gällande välmående och effektiva team, superba samarbeten och vad medarbetarskap egentligen är. Hur ska vi förhålla oss till de fysiska och digitala möjligheterna, vilka är framgångsfaktorerna och fallgroparna? Genom reflektioner och diskussioner stakar vi ut vägen hur vi tillsammans bygger den där fantastiska arbetsmiljön.

 

Tillfälle 3:

För vem och varför ska vi uppnå och göra vad?

Vi det sista tillfället tar vi oss en närmre titt på det viktiga målarbetet, det vi som organisation strävar efter, det vi så gärna vill uppnå. Generellt är målsättningsarbetet eftersatt i många organisationer men det är inte värre än att det kan gå att åtgärda, ganska enkelt dessutom. Men då gäller det att veta hur!

 

Mål finns av en anledning, att trigga till handling! Vid det sista tillfället så står mål, kund/intressent och leverans i centrum. Hur får vi alla att brinna för att uppnå målen? Hur förstärker vi beteenden i den riktning vi har kommit överens om? Hur ökar vi arbetsprestationen med i snitt 25%? Hur skapar vi tillsammans de bästa förutsättningarna att tillsammans nå de mål vi satt upp?

När passar en seminarieserie?

Läs mer om hur Arbetsmarknadsförvaltningen tänkte när de valde bland våra föreläsningar och workshops och skapade sin egna seminarieserie. När pandemin drabbade oss alla upplevde de ett behov att stötta sina medarbetare med tips, tricks och verktyg för att ge sig själva och varandra de bästa av förutsättningar att fortsatt känna engagemang, må och prestera bra, fast nu under andra omständigheter än vi alla är vana vid.

Vi upplevde dessa träffar som en energiinjektion där vi inte bara blev inspirerade för stunden utan även fick tillgång till enkla tips, tricks och verktyg för att börja göra några nya saker för att skapa ännu bättre förutsättningar för att må och prestera bra över tid. Detta arbete är fortfarande levande i samtalen där det refereras till som ”Årets höjdpunkt 2020”.

Ni kan även bygga ihop er egna seminarieserie:

Föreläsningar och workshops

Kraften i ett starkt medarbetarengagemang – Från måste till vill

Logga för länk Läs mer

Föreläsningar och workshops

Skapa en engagerad, välmående och högpresterande organisation

Logga för länk Läs mer

Föreläsningar och workshops

Kulturskolan – så skapar du en urstark, välmående och högpresterande kultur

Logga för länk Läs mer

Föreläsningar och workshops

Digitalt ledarskap – vad säger forskningen och vad kan vi lära oss av det?

Logga för länk Läs mer

Föreläsningar och workshops

Den ädla konsten att sätta mål och följa upp för att styra om din organisation

Logga för länk Läs mer

Föreläsningar och workshops

Medarbetarkommunikation – ramverk för strategisk planering

Logga för länk Läs mer

Föreläsningar och workshops

Content Management & Budskapsmodellen

Logga för länk Läs mer

Föreläsningar och workshops

Kommunikativt ledarskap

Logga för länk Läs mer

Föreläsningar och workshops

Kommunikationsvärdecirkeln – hur mäta kommunikation?

Logga för länk Läs mer

Intresserad av våra erbjudanden och tjänster?

Kontakta Emma